Wednesday 13 June 2018

Užkandžiai su sūriu ir vynuogėmis.

Ar turite tokių ypatingų momentų, kurie priklauso tik Jums?
Svarbiausia sugebėti juos susikurti pačiam. O tada jau mėgautis kiekviena minute, kiekvienu gabalėliu...
Šie užkandukai mane pakerėjo. Nesitikėjau, kad bus tokie skanūs, bet jie buvo daugiau nė skanūs.
Puikiai tinka į gamtą, galima prie taurės vyno, gali ir vaikai užkandžiauti... Žodžiu, imkit ir gaminkit.

10 vnt., 15 min.

10 vynuogių be kauliukų,
200 gr. Feta sūrio,
2 šaukštai nepilni grietinės,
200 gr.  pistacijų.

Vynuoges nuplaukite ir nusausinkite.
Fetos sūrį su šakute sumaigykite, įdėkite grietinės ( galite įberti maltų pipirų pagal skonį) ir gerai išmaišykite, kad gautusi vientisa masė.
Pistacijų riešutus sutrinkite iki smulkių gabaliukų ( ne miltų) ir suberkite į lėkštutę.
Šiek tiek padrėkinkite delnus ir šaukšteliu pakabinkite sūrio masės. Į vidurį dėkite vynuogę ir gražiai aplipinkite sūrio mase, padarydami gražų kamuoliuką.
Apvoliokite smulkintuose riešutuose.
Įsmeikite medinį smeigtuką.

p.s. palaikykite šaldytuve, nors galite tiekti iš karto.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...