Monday 11 June 2018

Ožkos sūrio - pomidorų tartelės.

Tai būtent tokie pietūs, kokie mano manymu ir turėtu būti. Gal ir nėra labai išvaizdūs, bet užtat kokie skanūs.
Daržoves galite naudoti kokias turite ar kokias mėgstate.
Taip, taip, taip... Užskaitau šiuos pietus kai nesinori mėsos.

6 vnt., apie 1 val.

1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis išspausto česnako,
3 saujos špinatų,
4 kiaušiniai,
1 st. pieno,
apie 12 mažų vyšninių pomidorų,
200 gr. ožkos sūrio( susmulkinto),
pagal skonį druskos ir pipirų.

Sluoksniuotą tešlą atitirpiname ir pakočiojame.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. temp.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname česnaką. Sudedame smulkintus špinatus ir patroškiname iki, kol suminkštės ir sukris.
Į apvalias folijos formeles tiesiame tešlą, gražiai ją prispaudžiame prie šonų, padarome bortelius, subadome šakute, padarydami daug skylučių. Dedame į orkaitę ir tešlą ir kepame apie 8 min.
Išplakame  kiaušinius su pienu, sudedame smulkintus pomidorus, ožkos sūrį ir troškintus špinatus.
Berkite pagal skonį druskos ir pipirų, išmaišykite.
Ištraukite iš orkaitės tešlą ir supilkite ant viršaus kiaušinių - daržovių masę.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 min. arba, kol iškeps.
Atvėsus išimkite iš formelių ir mėgaukites.

p.s.tartelės šaldytuve laikomos gali išbūti iki 4 d.
Taip pat galite užšaldyti  ir prieš vartojimą galite atšildyti ir šiek tiek, kol pašils kepti orkaitėje.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...