Saturday 9 June 2018

Varškės spurgos su kavos skoniu.

Vasara visada yra gerai. Šiltos dienos ir šilti vakarai vilioja būti lauke, pamiršti bėdas ir rūpesčius, skatina atsipalaiduoti ir neskubėti.
Kai toks nuostabus oras, nesinori ilgai ir prie viryklės užtrukti. Šią savaitę laiko prie viryklės praleidau minimaliai, bet kitą savaitę atsigriebsiu.
Šeima šiandieną laiką leido gamtoje, o aš namuose su knyga rankoj. Mėgstu tokį laiką, kai namuose būtu tik aš ir laikas visas tik man :P
O, kad nebūčiau tokia bjauri, prikepiau spurgų šeimai ir kaimynui anglui. Tad kai grįžo šeima iš parko, mes sode skanavome spurgomis ir arbata :)
Šios varškės spurgos gavosi labai skanios, o ant viršaus užbarsčiau cukraus pudros sumaišytos su tirpia kava. Mmmm, pasklido puikus kavos aromatas.


apie 25 spurgos, laikas 45 min.

200 gr. varškės,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynio,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas skysto medaus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
150 gr. miltų,
aliejaus kepimui,
1 šaukštas cukraus pudros,
1 šaukštelis tirpios kavos.

Į dubenėlį sudėkite varškę, kiaušinius, medų, cukrų, vanilinį cukrų ir su šakute gerai ištrinkite. Į ištrintą tešlą suberkite kepimo miltelius ir miltus. Miltus pilkite dalimis ( įberkite dalį ir gerai išmaišykite, tada vėl dalį ir vėl išmaišykite...).
Tešla turi gautis labai maloni, tinkama formuoti kamuoliukus rankomis.
Įkaitiname aliejų.
Rankas sudrėkiname vandeniu ir formuojame nedideles spurgytes.
Verdame spurgytes aliejuje, vis pavartant, kad iškeptu gražiai.
Iškepus sudedame ant popierinio rankšluoščio, kad aliejus nuvarvėtu.
Cukraus pudrą sumaišome su kava ir apiberiame spurgytes.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...