Panakota ( panna cotta), išvertus iš italų kalbos reiškia, virta grietinėlė. Šio deserto receptas atsirado Šiaurės Italijoje, Pjemonte.
Šis desertas lengvas, burnoje tirpstantis, glotnus.
Ko gero visi jau išbandėte klasikinį Panakotos receptą, tad šį kartą dalinuosi mėtiniu desertu.
Receptas rastas viename kulinariniame žurnale ir kadangi aš mėgstu mėtas, tai nusprendžiau pasigaminti būtent mėtinį, o ne klasikinį desertą. Aišku, aš nebūčiau aš, jeigu negaminčiau pagal savo poreikius. Orginaliame recepte buvo rabarbarų padažas, bet aš jį pakeičiau tiesiog aviečių želė. TO-BU-LA.
6 vnt. 4 val.
250 ml. riebios grietinėlės,
250 ml. pieno,
80 gr. cukraus,
10 gr. želatinos,
keletas šviežių mėtos šakelių,
1 pakelis aviečių želė ( galite dėti kito skonio),
vandens.
Želatiną užmerkite šaltame vandenyje, kad išbrinktu.
Mėtas sutrinkite prieskonių grūstuvėje su cukrumi.
Puode pakaitinkite grietinėlę, pieną ir mėtas su cukrumi, kai tik užvirs, nukaiskite. Įmaišykite išbrinkusią želatiną ir laukite, kol ištirps. Palikite vėsti iki kambario temperatūros, tada perkoškite, kad neliktu mėtų ir supilstykite į indelius, kuriuose patieksite desertą. Statykite į šaldytuvą, kol sustings.
Želė paruoškite kaip nurodytą ant pakuotės, tik pilkite mažiau vandens, išmaišykite, kad ištirptu ir atvėstu.
Kai indeliuose sustings desertas, užpilkite ant viršaus želė ir dėkite atgal į šadytuvą, kad sustingtu želė.
Skanaus.
Šaltinis:Moters savaitgalio virtuvė.
No comments:
Post a Comment