Tuesday 19 June 2018

Kiaulienos kepsnys su medaus glazūra.

Stebuklai slypi mažuose dalykuose, kuriuos sunku pastebėti. Stengiuosi kasdien surasti po mažą stebuklą ir kartais man pavyksta:  kavos puodelyje, geroje knygoje ar gėlės žiede.
Egzaminai visi išlaikyti, mokslai baigti, bet laisvės pojutis dar neatėjo, bet tikiu, kad greitai ją pajusiu.
O kol pajusiu laisvės pojutį, mėgaujuosi maistu, kuris lyg mažas stebuklas.
Šis receptas gana lengvai paruošiamas, glazūra skani ir ji manau tiktu ne tik kepsniams iš kiaulienos, bet ir kitokiai mėsai.
Šeima įvertino šį stebuklą teigiamai, o vyresnėlis valgyme visus aplenkė, nes paprašė pakartoti :)

4 asmenims, apie 30 min.

4 kiaulienos pjausniai ( delno dydžio),
1/4 st. medaus,
3 šaukštai balzamiko acto,
1/4 šaukštelio čili pipirų,
2 aliejaus,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų,
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių.

Nedideliame prikaistuvyje  medų, balzamiko actą, čili pipirus pakaitinkite, kol ištirps medus ir padažo sumažės. Atidėkite į šoną.
Kiaulieną lengvai pamuškite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kiaulieną, kol beveik iškeps ( po 4 min. iš kiekvienos pusės), berkite druską, pipirus, rūkytą papriką, užpilkite medaus padažą ir dar patroškinkite vieną minutę.
Valgome su pasirinktu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...