Sunday, 17 June 2018

Džiovintų vaisių ir riešutų kamambero.

Šiandieną sukau galvą, ką suvalgyti pusryčiams. Atidarau spintelę- to nenoriu, atidarau šaldytuvą - to irgi... Taip kelis kartus suvaikščiojau pirmyn atgal maršrutu šaldytuvas - spintelės ir taip nesugalvojau ko noriu.
Begeriant kavą toptelėjo puiki mintis, kad reikia gal jau ir tą sūrį suvartoti, o tai greit pasibaigs galiojimo laikas šitaip man besnaudžiant ir ieškant įkvėpimo.
Greitai nubėgau į virtuvę ir pasiruošiau vos ne karališkus pusryčius.

20 min. 2 asmenims.

250 gr. kamambero sūrio,
2 šaukštai razinų,
2 šaukštai dž. abrikosų,
2 šaukštai pistacijų riešutų,
2 šaukštai migdolų,
4 šaukštai medaus.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. temp.
Sūrį išimame iš dėžutės, gražiai nuimame popierių ir dedame su tuo popieriumi į skardelę ir kepame orkaitėje apie 10 - 15 min.
Dž. abrikosus susmulkiname ir sumaišome su razinomis ir riešutais. Dedame medaus ir gerai išmaišome.
Kai sūris iškepa, traukiame jį iš orkaitės, dedame į lėkštutę ir uždedame vaisių ir riešutų mišiniu.
Skanaus.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...