2018 m. birželio 30 d., šeštadienis

Itališki citrininiai keksiukai.

Prieš kelias dienas kepiau nuostabaus skanumo keksą, kuris buvo purus, minkštas ir be proto skanus. Kitą dieną buvo dar skanesnis ko gero, nė ką tik iškepęs, nors ir tada jis buvo dieviškas.
Tad šį kartą, kai mokykloje paprašė vėl iškepti keksiukų aš jau puikiai žinojau, kad vieni iš jų bus būtent šio kekso virsmas mažais keksiukais.
Receptas labai paprastas, nereikia sverti, užtenka turėti šaukštus, nes viskas matuojama būtent šaukštais. 
Kai kepinys iškepa, namai prisipildo citrinos aromato.
Pasirodo tobuliems keksiukams nereikia nė didelių virtuvių su krūva technikos. Pakanka tik geros nuotaikos, šiek tiek darbo ir... šaukštų :)
p.s. rašau kaip kepiau keksiukus, o jūs iškepkite iš šio kiekio keksą.

Iš šio kiekio išeis 16 keksiukų arba 1 keksas, 35 - 50 min.

12 šaukštų miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
10 šaukštų cukraus,
2 kiaušiniai,
1 nutarkuota citrinos žievelė,
2 šaukštai citrinos sulčių,
10 šaukštų aliejaus,
10 šaukštų pieno.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp. Pasiruoškite keksiukų formeles.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki šviesios masės. Sudėkite citrinos žieveles, sultis, aliejų ir pieną, plakite iki vientisos masės.
Suberkite miltus su kepimo miltelius ir išmaišykite, kad masė taptu vientisa.
Pripildykite 2/3 keksiukų formelių turio ir kepkite orkaitėje apie 20 min. arba, kol pilnai iškeps.
Atvėsinkite.

Jei gaminsite keksiukus, o ne keksą galite papuošti maskarponės/ cukraus pudros kremu ir ant viršaus uždėti vyšnią pamirkytą išlydytame šokolade.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.