Saturday, 30 June 2018

Greitas vištienos šašlykas.

Mane žavi tokios dienos. Išeinu į dodą ir suprantu, kad man nereikia jokių tenerifių, maljorkų ar kitų salų, nes kai toks geras oras, man labai gerai ir čia, namuose.
Kad ir dabar, sėdžiu pavargusiomis akimis, be jėgų, gurkšnoju arbatą ir džiaugiuosi puikiu oru. Žinau, kad tai ilgai nesitęs, bet kol galiu, tol kaifuoju.
Vis dažniau ir dažniau užsikuriame grilių sode ir pasikepame kokios nors mėsytės ar žuvies. 
Šį kartą kepėme vėl vištieną, nes jai pasimarinuoti užtenka visai nedaug laiko, o mėsytė gaunasi minkšta ir krentanti nuo iešmo.
Marinavimui naudojau Druskos namai Herb salt meat coarse, kuri yra pagaminta iš jūros druskos ir pagardinta rozmarinu, baziliku ir čiobreliu. Ši druska puikiai tinka gardinti ne tik mėsą, bet ir daržoves, netgi kokteilį "Kruvinoji Merė" galite paskaninti. Pakuotė didelė, tad šia druska gardinsiu savo patiekalus dar ilgai.

3 asmenims, apie 1 val. 

600 gr. vištienos krūtinėlės ( galima ir kitokią mėsą naudoti),
1 skiltelė česnako,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelis Herb salt meat coarse druskos su žolelėmis,
1 žiupsnelis maltų Tellicherry pipirų.

Sumaišykite dubenyje aliejų,druską, maltus pipirus, išspauskite česnako skiltelę, sojų padažą ir išmaišykite.
Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į padažą. Išmaišykite, kad padažu pasidengtu visi gabaliukai mėsos.
Paliekame pasimarinuoti, kol grilius bus paruoštas.
Suverkite ant iešmų mėsą ir vartydami kepkite, kol iškeps.
Tiekite su salotomis ir ryžiais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...