Sunday 17 June 2018

Creme brulee

Vakar iš vieno kulinarinio žurnalo gavau klausimus į kuriuos turėjau atsakyti, nes planuojamas interviu su manimi ir ten buvo klausimas apie patiekalą, kuris buvo man pats didžiausias iššūkis. Ilgai galvojau, koks čia tas patiekalas buvo ir va, prašau...
Creme brulee arba lietuviškai krembriulė buvo tikrai man didelis iššūkis. Seniai receptas užrašytas užrašų knygelėje, seniai mačiau pas kitas blogeres receptus ir liaupsus jam, o aš... O ką aš? O aš bijojau net pabandyti, nes atrodė nesugebėsiu pagaminti o ir neturiu to degiklio, kuris turi išlydyti ir apdeginti cukraus kepurėlę, bet nusprendžiau ir be to degiklio pažaisti.
Dabar gailiuosi, kad neišbandžiau seniau, nes praradau daug laiko pasimėgavimui. Dabar jau šventėm prašysiu dovanų to degiklio, nes su kepimu iš viršaus cukrus nesukietėjo stipriai, o perkepti - bijojau.
Skonis 9.5 iš 10, nes kaip minėjau cukrus nesukietėjo, bet buvo tikrai labai skanu.

4 vnt. apie 2 val.




350 ml. plakamos grietinėlės,
125 ml. pieno,
2 vanilės ankštys,
4 kiaušiniai,
4 kiaušinių tryniai,
130 gr. cukraus.

Įkaitiname orkaitę iki 150 C. temp.
Prikaistuvyje pakaitiname grietinėlę, pieną ir vanilės ankštis. Nukeliame prikaistuvį nuo ugnies ir atidedame į šoną maždaug 20 min.
Dubenyje išplakite kiaušinius, kiaušinio trynius ir 50 gr. cukraus iki vientisos masės.
Iš prikaistuvio su grietinėle išimkite vanilės ankštis ir palaipsniui grietinėlę sumaišykite su kiaušinių mase.
Supilkite šią masę į 4 stiklinius indelius ( skirtus creme brulee ruošti) arba į 8 mažesnius nelabai pilnus. Sudėkite indelius į kepimo indą, įpilkite karšto vandens, kad apsemtu  2/3 indelio ir kepkite orkaitėje apie 30 min. Atvėsinkite.
Užberkite ant atvėsusio kremo cukraus ir dėkite į orkaitė, kad kaitintu iš viršaus ir cukrus išsilydytu.
p.s. jei turite degiklį, tada kaitinkite su juo.
Skanaus sekmadienio.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...