Thursday 14 June 2018

Vištienos troškinys po bulvių košės kepure.

" You are what you eat. Who wants to be a carrot?"
Visada vadovaujuosi moto: ką valgai, taip ir atrodai. Todėl pas mane bloge nėra kiekvieną savaitę naujo pyrago, torto ar sausainių recepto. Kai jau labai, labai noriu kažko saldaus, iškepu kažką ir kol iškepu, dingsta noras, o saldumyną atiduodu kaimynui arba draugams.
Šaldytuve karaliauja daržoves, pieno produktai, vaisiai... Ir tiesą sakant, man mėsaėdei desertai nėra būtini. Aš per šventes vietoj torto mieliau salotų įsidėsiu į lėkštutę :)
Ir beje, kažkur skaičiau, kad maisto išdėliojimas tinkamai šaldytuve, gali turėti teigiamą poveikį svorio metimui.
Kalbant apie maistą, tai dalinuosi labai paprastu receptu vakarienei, kuri pas mus dingo žaibo greičiu. Pažaidimo yra su ja, bet ne taip baisiai daug, kaip atrodo. 
Šis troškinukas man patiko labiau, nė pagal Beatos receptą vištiena po sluoksniuotos tešlos dangčiu, nes ant viršaus buvo bulvių košė :P
Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę.

4 asmenims, apie 1 val.

6 bulvės ( nuluptos ir supjaustytos mažais gabaliukais)
2.5 st. pieno,
2 šaukštai sviesto,
pagal skonį druskos ir pipirų,
2 svogūnai,
3 skiltelės česnako,
1 morka,
1/4 st. miltų,
5 pievagrybiai,
500 gr. vištienos ( naudojau nuo kulšelių nupjauta mėsą),
1 šaukštas Dižono garstyčių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šakelė šviežio rozmarino,
1/2 st. žalių žirnelių.

Bulves išvirkite, nupilkite vandenį ir įpilkite 1/2 st. pieno, įberkite druskos ir įdėkite šaukštą sviesto. Sugrūskite bulves.
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir apkepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, tarkuotas morkas.
Sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą vištieną , pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite. 
Berkite  miltus, pamaišykite.
Sumaišykite pieną, garstyčias, citrinos sultis, rozmarino lapelius ir šiuo mišiniu užpilkite keptuvės turinį. Patroškinkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir patroškinkite porą minučių.
Sudėkite keptuvės turinį į orkaitėje skirtą kepti indą, uždėkite tolygiai bulvių košės ir dėkite į orkaitę kepti 5 min. 200 C. temp., kad bulvių košė šiek tiek paskrustu ir susigertu vištienos troškinio kvapas.
Skanaus.

p.s. galite ruošti mažuose indeliuose kiekvienam atskirai.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...