Monday 28 May 2018

Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos.

Geroms mergaitėms dangus, blogoms - šios salotos.
Salotos atrodo tokios paprastos, bet skonis įspūdingas ir vertas nuodėmės.
Šiandieną kai pas mus karšta ir nesinori stovėti prie viryklės ilgai, aš susimeistravau salotas, kurios tikrai sočios ir labai skanios.
Keistas derinys, bet tikrai labai geras ir vykęs.
Salotų padažą pilti prieš valgant, nes kitaip salotos sukris.

4 asmenims, apie 25 min.

200 gr. salotų gūžė,
200 gr. vištos kepenėlių ( galite naudoti kokias mėgstate),
6 mandarinai,
50 gr. sezamo sėklų,
pipirų maltų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
2 šaukštai sviesto,
100 ml. alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
1  šaukštas skysto medaus,
1 skiltelė česnako.

Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite į lėkštes. Nuluptus mandarinus nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis, sudėkite ant salotų. 
Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas ir palikite atvėsti.
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite kepenėles po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Neperkepkite.
Kai kepenėlės atvės, sudėkite ant salotų viršaus ir užberkite sezamų sėklomis.
Padažui aliejų išmaišykite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintu česnaku.
Padažą užpilkite prieš valgant.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...