Monday 28 May 2018

Skrebučiai su saldžiais svogūnais ir kepenėlėmis.

Jei reikia greitai ir skaniai pavalgyti, tai šį receptą turite išsisaugoti. Mažiau nė pusvalandis ir patiekalas ant stalo. 
Puikus priedas prie taurės vyno irgi :P

8 vnt. apie 20 min.
4 riekutės  kvadratinės baltos duonos arba 8 riekutės prancūziško batono,
1/4 st. miltų,
1 šaukštelis maltų pipirų,
1 šaukštelis cinamono,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
250 gr. vištienos kepenėlės ( naudokite kokias mėgstate, tiks visos),
1 svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai balzamiko acto,
druskos pagal skonį.

Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir 1 šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir cinamoną, pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Išėmus iš keptuvės padėkite į šoną.
Miltus suberkite į maišelį, suberkite pipirus ir sumaišykite.
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sudėkite į maišelį su miltais ir supurtykite, kad kepenėlės pasidengtu miltais.
Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iškepkite kepenėles. Kepenėles kepkite apie 5 min., supilkite balzamiko actą ir išmaišykite. Sudėkite kepintus svogūnus, berkite druską ir maišant pakaitinkite viską.
Batono riekeles paskrudinkite orkaitėje, kol vos vos apskrus. Jei naudosite kvadratinę duoną, perpjaukite per puse.
Ant kiekvieno skrebučio uždėkite kepenėlių - svogūno masės.
Valgykite karštą.



p.s. jei norisi šiek tiek aštrumo, užsiberkite aitrių pipiriukų.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...