2018 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Pašteto užkandukai.

Šios užkandėlės paprastos, bet kartu ir prabangios. Tikrai papuoš stalą.
Pašteto receptą radau viename interneto puslapyje, tad man kaip kavos mėgėjai labai norėjosi išbandyti šį derinuką. Ir kaip? Sužavėta.

20 vnt. 20 min. + kepenėlių mirkymas.

450 gr. vištienos kepenėlių,
450 ml. pieno,
2 šaukštai stiprios kavos,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
50 ml. brendžio,
100 gr. sviesto,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
20 vnt. tešlos indelių,
50 gr. ikrų,
keli švieži krapai.

Kepenėles užpilkite šaltu pienu ir palikite mirkti kelias valandas arba per naktį.
Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite kepenėles (6-8 min.).
Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą. Nukelkite nuo ugnies, suberkite druską ir pipirus, ir dar karštas kepenėles sutrinkite maisto smulkintuvu.
Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad sviestas ištirptu.
Į tešlos indelius su konditeriniu švirkštu išspauskite pašteto masės ir papuoškite ikrais bei krapai.
p.s. galite paštetą palaikyti ir šaldytuve, kad pravėstu ir tada dėti į tešlos indelius.

Šaltinis:Šefo receptai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vištiena salotų patale.

Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ...