Sunday 13 May 2018

Vištienos kepsnys.

Mūsų šeimos tradicija - vakarienė prie bendro stalo. Nesvarbu ar tai savaitgalis, ar darbo diena. Kartais tos vakarienės paprastos, kartais prabangesnės, bet visada kartu valgome ir aptariame dienos reikalus. Aišku, būna vakarų, kai pono Samčio nesulaukiame grįštančio iš darbo, tada tenka vienai vadovauti paradui prie stalo.
Šį kartą patiekalas iš paprastųjų receptų kolekcijos, bet ji nėra prasta, oi ne... 
Visi esame kepę kepsnius apvoliotus džiuvėsėliuose, čia kiek kitaip...Voliojau į nesaldžius, sutrupintus sausus pusryčius. Iš pradžių apkepiau keptuvėje, o tada dėjau keliom minutėm į orkaitę. Mėsa gavosi minkšta, sultinga.
Valgant galite tiekti su daržovėmis, virtom bulvėm ar ryžiais.

4 porcijos, apie 30 min.

2 vištos krūtinėlės,
1/2 st. miltų,
1/2 st. smulkintų nesaldžių dribsnių,
2 kiaušiniai,
pagal skonį druskos,
pagal skonį pipirų,
1 šaukštelis česnako granulių,
aliejaus kepimui.

Padažas:
2 nedidelės citrinos,
3 šaukštai sviesto,
125 ml. balto sauso vyno arba sultinio.

Vištienos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir perpjauname per puse. Dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame plonai.
Ant kiekvieno kepsnio užberiame druskos, pipirų ir česnako granulių. Įtriname į mėsą.
Nesaldžius dribsnius sutriname rankomis iki mažų trupinukų ir suberiame į lėkštutę.
Kiaušinius išplakame šakute.
Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Vištienos kepsnį apvoliojame miltuose, po to kiaušinio plakinyje ir tada - dribsniuose.
Dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame iš abiejų pusių po porą minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C., kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir suguldome apkeptus kepsnius ir kepame apie 10 min.
Kol kepsniai kepa- pasiruošiame padažą. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, supilame vyną, išspaudžiame citrinų sultis ir ant  kaitrios liepsnos maišant verdame padažą 3 min., kol padažo sumažėja per puse. Sudedame likusį sviestą, išmaišome, kad sviestas ištirptu.
Traukiame kepsnius iš orkaitės. Tiekiant užpilkite paruoštu padažu.
p.s. padažas nėra būtinas, bet skonis nuo jo, tikrai puikus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...