Sunday 13 May 2018

Rabarbarų šerbetas.

Pasibaigė namuose turimi rabarbarai, tad greitai nubėgau dar nusipirkti, kol yra prekyboje, nes labai norėjau išbandyti dar kelis receptus su jais.
Šie ledai tikrai puikūs, o skonis pakerta kojas. Norisi dar, dar ir dar...
Žodžiu, geras maistas žmogų daro laimingu :)
Tiesa, šiandieną lietuviška meilės diena. Tad mylėkite ir būkite mylimi!

1 nemažas dubuo, laikas:30 min.+ šaldymas.

340 gr. rabarbarų ( supjaustytu mažais gabaliukais),
170 gr. aviečių,
120 ml. vandens,
340 gr. medaus ( galite reguliuoti pagal savę),
1 šaukštelis vanilės ekstrakto.

Į didelį puodą suberkite rabarbarus, avietes, supilkite medų ir vandenį ir virkite ant vidutinės kaitros. Tai užtruks apie 10 - 15, kol rabarbarai suminkštės. Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
Atvėsinkite. Atvėsusią masę sutrinkite trintuvu iki gražios, glotnios  masės. Tada, pertrinkite per sietelį, kad pasišalintu visos sėklytės ir rabarbarų plaušai.
Supilkite masę į šaldymui skirtą indą ir šaldykite apie 3-4 val. tarpais vis pamaišant, kad gražiai sušaltu.
Tinkamai laikant, šis šerbetas tinkamas naudoti net 2 savaites.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...