2018 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Rabarbarų- braškių kompotas.

Labai dažnai būna, kad atsiradus vienam vaisiui ar daržovei, jo niekaip negaliu atsikratyti ir kasdieną vis kažką ruošiu, nes noriu išbandyti viską. Šį kartą taip nutiko su ponu rabarbaru. Vaikystėje aš jo nevalgiau, tai dabar atsigriebiu.
Atėjo metas ir kompotui, nes kai tik iš turgaus parsinešiau pirmą ryšulėlį gražių raudonų rabarbarų, vyras paklausė:o kompoto išvirsi?
Tai va, kai pas mus oras nuostabus, mes atsigaiviname šaltu gėrimu.

Didelis ąsotis kompoto, apie 30 min. +atvėsinimas.

800 gr. rabarbarų ( pas manę buvo raudoni),
150 gr. braškių,
150 gr. cukraus ( reguliuokite pagal savo skonį),
1.5 l. vandens,
šlakelis citrinos sulčių.

Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2-3 cm.griežinėliais. Užpilkite, kad apsemtu šaltu vandeniu ir atidėkite į šoną 15 - 30 min.
Tuo metu išvirkite cukraus syrupą. Į puodą suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.
Nupilkite nuo rabarbarų vandenį ir rabarbarus suberkite į cukraus syrupą. Braškes nuplaukite ir supjaustykite per puse, sudėkite į puodą. Vėl užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Pertrinkite  kompotą per sietelį, kad visi tirščiai pasišalintu ( galite ir palikti, jeigu mėgstate), pagardinkite citrinos sultimis.
Atšaldykite. 
p.s. galite naudoti ir kitokias uogas ar vaisius. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.