Wednesday 30 May 2018

Šviežių argurkų sriuba.

Visi kas seka mano tinklaraštį puikiai žino, kad esu sriubų maniakė ir ne kitaip... Aš šaltibarščius galiu valgyti ir žiemos metu, o šiltą sriubą - vasarą. Ir visada turiu devizą: nė dienos be sriubos.
Tad dalinuosi puikia sriuba, kurią galiu skelbti:Sriuba NR.2, nes NR.1 aišku būtu raugintų agurkų sriuba.
Kitą kartą į šią sriubą įberčiau ir ryžių ar perlinių kruopų, nors ir be jų, ji nuostabi.


2 bulvės,
1 morka,
1 svogūnas arba poro baltoji dalis,
1 ilgas agurkas arba 4 trumpavaisiai,
200 gr. lydyto sūrelio,
3 šaukštai sviesto,
žiupsnelis šviežių krapų,
žiupsnelis muskato,
pagal skonį druskos,
pagal skonį pipirų.

Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite, kol beveik suminkštės.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite tarkuotą morką, smulkintus kubeliais svogūnus ir agurkus. Kepinti, kol svogūnai ir morkos suminkštės. Sudėkite į puodą su bulvėmis. Pavirkite, kol bulvės išvirs.
Sudėkite sūrelį, suberkite muskatą, druską ir pipirus. Išmaišykite. Išjunkite viryklę ir uždengus dangčiu palaikykite 10 min. viskam susigulėti.
Prieš tiekiant užberkite smulkintais krapais.
Skanaus.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...