Monday 14 May 2018

Greitas vištienos-ryžių troškinys.

Pas mus tikra vasara. Oras nuostabus. Saulutė kviečia sėdėti sode, mėgautis jos šiluma ir ramybe.
Ta proga sode su vaikais pasistatėme palapinę, prisinešėme maisto, gėrymų ir turistavom sode :)
Su kiekviena gražėjančia diena, širdis ima džiaugtis.
Tikriausiai kiekvienam taip:oras geryn - nuotaika aukštyn.
Pas mus tik mažas debesėlis atslinko ir visus planus sujaukė - į svečius atvyko vėjaraupiai, tad porą savaičių iškrentu iš ritmo, universiteto ir t.t...
Nėra to blogo, kas neišeitu į gerą.
Turėsiu daugiau laiko virtuvei.
O dabar pristatau tinginių maistą, kurį noriai valgo mano vaikai ir laiko neužtrunka daug jį paruošti.
Žinote, kai oras geras, stovėjimas prie viryklės ilgai niekam nepatinka :P
4 alkaniems asmenims, apie 20 min.

1 šaukštas aliejaus,
1 didelis svogūnas,
1 morka,
500 gr. vštos krūtinėlės filė,
300 gr. basmati ryžių,
500 ml. vištienos sultinio,
1 sauja žalių žirnelių,
1/4 šaukštelio kajeno pipirų,
1 šaukštelis raudonėlio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį citrininių pipirų,
citrina.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
Kol daržoves kepa, supjaustome vieno kąsnio gabaliukais vištieną, sudedame smulkintą vištieną į keptuvę šalia daržovių ir lengvai pakepiname.
Sudedame į keptuvę ryžius, suberiame kajeno pipirus, raudonėlį, citrininius pipirus, užpilame sultiniu, išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname, kol ryžiai išvirs ir neliks skysčio.
Jei ryžiai vis dar kieti, bet skysčio nėra-dapilkite vandens arba sultinio.
Likus keliom minutėm iki troškinimosi pabaigos, suberkite žirnelius ir išmaišykite. Berkite druskos ir vėl išmaišykite.
Baigus troškinti palikite keliom minutėm uždengtą.
Prieš tiekiant pagardinkite citrina.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...