Monday 28 May 2018

Naminis vištienos paštetas.

Pagaliau prisiruošiau namuose pasigaminti pašteto iš kepenėlių. 
Receptas iš mano mamytės lobyno. Pamenu kaip ji gamindavo jį, o aš paaugliukė valgydavau noriai, nors paprastai kepenėlių nemėgau. Tuomet nebūdavo trintuvų, tad mama sumaldavo su mėsmale kepenėles. Aš sutryniau trintuvu ir gavosi kreminės konsistencijos, lengvai tepamas paštetukas.
Šis paštetas gan greitai nyko iš šaldytuvo, nors gan padorų laiką galėjo jame išbūti, bet...
Jis labai vilioja dar ir dar suvalgyti. Prisipažinsiu, nesitikėjau jo tokio skanaus.
O padaryti šį gardumyną išvis juokų darbas :)

4 indeliai, laikas:20 min. + laikas šaldytuve.

250 gr. sviesto,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
400 gr. vištų kepenėlių,
2 šaukštai brendžio,
keli grūdeliai spalvotų pipirų.

Šaukšte ištirpinto sviesto apkepinkite smulkintus svogūnus, sudėkite išspaustą česnako skiltelę. Daržovės turi suminkštėti, bet neparuduoti.
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite kepti šalia svogūnų. Kepinkite pavartant ne ilgiau nė 5 min., vidus dar turi būti rausvas. Supilkite brendį ir pakepinkite ant stipresnės liepsnos porą minučių.
Iškepus kepenėlėm, sudėkite visą keptuvės turinį į trintuvui skirtą indą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite paštetą į nedidelius indelius.
Švarioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Putas nugriebkite, o geltoną sviesto masę užpilkite ant pašteto. Suberkite pipirų grūdelius ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
p.s. sviestas užpiltas ant kepenėlių pašteto viršaus neleidžia joms sukietėti ir gali šaldytuve išbūti iki savaitės laiko.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...