2018 m. gegužės 25 d., penktadienis

Išpjovos kepsneliai su garstyčių padažu.

Ši savaitė man tokia ypatinga :)
Prieš kelias dienas sužinojau, kad išlaikiau patį baisiausią egzaminą universitete, buvau pokalbyje dėl darbo ir vakar atšventėme su ponu Samčiu vestuvių 10 metines.
Šiandieną dar nuotaika šventinė ir namuose nieko negaminu, bet užtat dalinuosi receptu, kurį gaminau prieš kelias dienas.
Pagal šį receptą gaminta išpjova gaunasi minkšta ir labai skani. O ruošiant padažą jeigu nemėgstate garstyčių- nedėkite, padažas išties bus skanus ir be jų.

5 asmenims, apie 30 min.

5 gabaliukai kiaulienos išpjovos,
1 svogūnas,
100 ml. balto sauso vyno,
200 ml. vištienos sultinio,
200 ml. grietinėlės,
1 šaukštas garstyčių,
2 kiaušiniai,
1/2 st. miltų,
2 šaukštai sviesto,
druskos pagal skonį,
citrininių pipirų pagal skonį.

Kiaulienos išpjovą lengvai pamušame mėsos plaktuku.
Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Miltus suberiame į lėkštutę.
Kepsnelius pamirkome kiaušinio plakinyje, miltuose ir lengvai apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir suguldome kepsniukus. Kepame 180 C. temp.orkaitėje  apie 10 min.
Kol mėsytė kepa, pasiruošiame padažą:
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną. Supilame vyną ir maišydami kaitiname, kol nugaruos beveik visas vynas.
Supilame į keptuvę su svogūnais sultinį ir patroškiname 5 min. Supilame grietinėlę, sudedame garstyčias ir pamaišant vis patroškiname, kol padažas šiek tiek patirštės. 
Jei norite tirštesnio padažo, įberkite šiek tiek miltų.
Ištraukite kepsniukus iš orkaitės, apliekite padažu.
Tiekite su norimu garnyru.
Skanaus.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vištiena salotų patale.

Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ...