Prieš kelis mėnesius gavau kvietimą iš Renatos "Sezoninė virtuvė" sudalyvauti jos organizuotoje iniciatyvoje " 100 tortų Lietuvai" ir skaudančia širdimi turėjau atsisakyti, nes tuo metu turėjo būti egzaminai. Ech...Kaip pavyzdžiu visoms blogerėms, kurios rytoj dalyvaus Druskininkuose tokioj gražioj šventėje. Sėkmės rytoj visoms mano kolegėms, o aš kviečiu visus, visus, kas mėgsta pasmalyžiauti prašome nepasididžiuoti ir nuvykti į nuostabią Druskininkų miesto šventę. O aš dėja, per tv. žiūrėsiu ( aišku jeigu rodys per kokias žinias :) ) ir labai pavydėsiu. Tikiu, kad dar išmuš ir mano valanda tam ir būtinai sudalyvausiu kitoje šventėje.
O dabar, noriu pasidalinti ne, ne tortu, o salotų užpilo receptu. Jis puikiai tiks pagardinti salotas, bet galima ir patiekti prie mėsos gaminių.
5 min., 1 nedidelis stiklainiukas.
1/3 st. alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai balto vyno acto,
1 citrinos sultys,
3 šaukštai medaus,
3 šaukštai garstyčių ( naudojau puse Dižono garstyčių, kitą pusė- su grūdeliais)
1/4 šaukštelio česnako miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
pipirų pagal skonį.
Į dubenėlį supilti aliejų, actą, išspaustas citrinos sultis. Medų sumaišyti su garstyčiomis, česnako milteliais, druska, gerai išmaišykite. Dėkite po šaukštą medaus - garstyčių masės į aliejaus masę ir maišykite iki vientisos masės.
Pabaigoje įberkite pagal skonį maltų pipirų ir gerai išmaišykite.
Supilkite į stiklainiuką ir laikyti šaldytuve galėsite iki 5 dienų.
No comments:
Post a Comment