2018 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Desertas "Bulvytės".

Ilgai nebarškėjo virtuvėje samčiai ir kiti rakandai, nes viską metę išlėkėm atostogauti. Tad dvi savaites ilsėjausi nuo puodų ir kitų žemiškų rūpesčių. 
Ragavau daug žuvies patiekalų, išbandžiau visokius derinius, netgi moliuskus valgiau, kurie iki tol visai neviliojo. Žodžiu, prisipirkau prieskonių visokiausių ir po truputį grįšių į virtuvę ir pasidalinsiu naujais skoniais.
Ačiū visiems, kas likote su manimi ir tada, kai blogas tylėjo, ačiū tiems, kurie tik dabar atrado mano blogą ir prisijungė.
Šiandieną dalinuosi receptu iš daugelio vaikystės, bet aš nepamenu, kad mano vaikystėj kas nors būtu gaminę šį gardėsį.
O gal jau kas gaminote? Būtu puiku išgirsti ar patiko, o gal gaminate kažkaip kitaip?

300 gr. biskvito arba sausainių,
200 gr. saldinto kondensuoto pieno,
100 gr. kambario temp. sviesto,
4 šaukštai medaus arba klevų syrupo,
3 šaukštai kakavos,
50 gr.dž. abrikosai,
3 šaukštai romo,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Papuošimui:
200 gr. juodo šokolado,
50 gr. šokolado drožlių.

Biskvitą arba sausainius sutrupinkite iki trupinių. 
Abrikosus susmulkinkite.
Mikseriu išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, kakava ir brendžiu. Gautą kremą sumaišykite su trupiniais biskvito ir dž. abrikosais.
Masė turi būti tvirta ir laikyti formą, jei taip nėra - palaikykite truputį šaldytuve.
Iš masės formuokite apvalius kamuoliukus - bulvytes.
Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje. Apliekite bulvytes ištirpintu šokoladu ir apiberkite šokolado drožlėmis.
Palaikykite šaldytuve bent jau valandą ar daugiau, kad gerai sustingtu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.