2018 m. balandžio 20 d., penktadienis

Šaltibarščiai su jogurtu.

Kai lauke karšta, tai nieko nesinori, tik šaltų sriubų.
Šį kartą dalinuosi šaltibarščių receptu, kuriam nereikia kefyro.
Kai atvažiavau į Angliją tada nebūdavo lietuviškų parduotuvių pas mus ir labai ilgėdavomės tokių produktų kaip varškės sūreliai, juoda duona ir kefyras... Dabar, jau nusipirkti galime šių produktų ne tik lietuviškoje parduotuvėje, bet ir lenkų ar net anglų prekybos centre. Tai va, tais laikais, kai kefyras buvo nepasiekiamas dalykas, o šaltibarščių norėdavosi, mes kelios lietuvaitės buvome atradę gudrybę kuo pakeisti kefyrą. Pirkdavome graikišką jogurtą ir skiesdavome pienu. Būdavo skanu. Tad ir dabar prisiminusi senus laikus noriu pasidalinti šiuo receptu. Išbandykite, o  išbandę -pasidalinkite mintimis ar patiko.

1 ilgavaisis agurkas,
900 gr. nat. graikiško jogurto,
1 l. pieno,
430 gr. marinuotų burokėlių ( rūgštesnių),
3 virti kiaušiniai,
1 saujalė šv. krapų smulkintų,
pagal skonį druskos ir maltų pipirų.

Į dubenį sudėkite smulkintus agurkus, kiaušinius, smulkintus krapus. Sudėkite marinuotus burokėlius.
Jogurtą sumaišykite su pienu. Supilkite į dubenį su daržovėmis.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Atšaldykite šaldytuve ir valgykite su virtomis bulvėmis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vištiena salotų patale.

Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ...