2018 m. balandžio 3 d., antradienis

Vištų blauzdelės su riešutų sviestu.

Nors ir esu išsisaugojusi galybę receptų visiems gyvenimo atvėjams, kartais būna taip, kad pamatau kokį receptą ir noriu jo čia ir dabar. Taip nutiko ir su šiuo receptu.
Kai tik pamačiau šį receptą angliškame bloge iškart nusprendžiau paruošti šeimai. 
Mums patinka nauji skoniai, o čia dar ir be gliuteno, be pieno ir draugiškas mūsų figūrai ( taip rašė prie recepto ), tai ko neišbandyti...

3 asmenims, 45 min.

9 vištienos  ( blauzdelės),
2 šaukštai riešutų sviesto,
3 šaukštai sojų padažo,
5 šaukštai vandens,
1/2 šaukštelio kumino,
1/2 šaukšto dž. žolelių mišinio ( nebūtina),
1/4 šaukštelio aitrios paprikos miltelių,
2 skiltelės česnako.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. temp.
Į nedidelį prikaistuvį sudėkite riešutų sviestą, sojų padažą, kuminą, aitriąją papriką, smulkintą česnaką ir vandenį. Ant nestiprios ugnies maišydami kaitinkite, kol padažas pasidarys vientisas.
Vištų blauzdeles ištrinkite žolelių mišiniu.
Dėkite į kepimo indą vištieną, užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje apie 30 min.
Tiekite su pasirinktu garnyru.

Šaltinis:slimmingeats.com





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.