2018 m. vasario 28 d., trečiadienis

Varškės spurgos su maskarpone.

Ar galite patikėti, kad rytoj prasideda kalendorinis pavasaris? Pažiūrėjus pro langą, tai iki to pavasario taip toli ir juo net nekvepia. Tiesa, kvepėjo ir gėlytės žydėjo, medžiai kai kurie su pumpuriukais buvo ir va... Prisnigo ir dar sninga. Paskutiniu metu gamta krečia išdaigas: reikia sniego - nėra, o kai jau jo tikrai nereikia - prisninga, kad maža nepasirodo.
Na, bet aš nebambėsiu apie orą, man gražu tas sniegas ir taškas.
Dalinuosi spurgyčiu receptu, kurį pati sugalvojau. Minkštos, skanios ir visaip kitaip geros. O kitoniškumas  juose tas, kad varškę maišiau su maskarponės sūriu. Tikrai skanu ir rankos pačios tiesiasi dar ir dar vienos...

350 gr. varškės,
250 gr. maskarponės sūrio,
3 kiaušiniai,
8 šaukštai miltų,
6 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 l. aliejaus virimui.

Varškę, maskarponę, cukrų ir vanilinį sukrų ištrinkite šakute. Sudėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Masė turi sunkiai maišytis šaukštu. Jeigu masė lengvai maišosi, įberkite dar šiek tiek miltų.
Puode įkaitinti aliejų.
Padrėkinkite delnus vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes. Virkite aliejuje vis pavartant.
Ištraukus iš aliejaus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtu.

p.s. šios spurgos ne tokios standžios kaip vien iš varškės, bet tikrai vertos pagaminamos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.