Tuesday 27 February 2018

Kepti briuselio kopūstai su šonine ir riešutais.

Lyg ir turėtu būti pavasaris, bet pažiūrėjus pro langą sutrinki. Nei pavasaris, nei žiema. 
Šiandieną atsikėlus už lango pamačiau sniego, nors prieš kelias dienas viskas kvepėjo pavasariu ir žydėjo gėlytės.
Tokiu oru norisi prisirengti daug šiltų megztinių, apsimauti močiutės nertas vilnones kojines... Nesušalkite ir jūs, nes žinau, kaip ten šalta LT.

Dalinuosi receptu, kurio nežinau kaip apibūdinti: nei salotos, nei pagrindinis, nei garnyras... Pasimečiau. Žodžiu kiekvienas pasivadinsite, kaip norėsite.
Labai skanu, greitai paruošiama.

8 asmenims, 30 min.

900 gr. Briuselio kopūstų,
1 šaukštas aliejaus,
3 šaukštai klevų syrupo ( galite keisti medumi),
5 griežinėliai rūkytos kiaulienos šoninės,
50 gr. lazdyno riešutų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.temp.
Kopūstus nuplaukite, nuimkite viršutinius lapus ir apvirkite kelias minutes sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, o kopūstus supjaustykite ketvirčiais.
Kepimo indą patepkite aliejumi.
Sudėkite kopūstus į kepimo indą, dėkite smulkintą šoninę, apliekite syrupu, apiberkite prieskoniais.
Kepkite orkaitėje 10 min.tada suberkite riešutus ir dar pakepkite 10 min.
Skanaus iš ...ne ,ne, ne iš Briuselio, o iš Anglijos su sniegu :)





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...