Sunday 4 March 2018

Sriuba su vištų skilveliais.

Kelias dienas blogas tylėjo. Ir niekas nekaltas, tik aš pati. Ruošiau patiekalus žurnalui iškart kelias temas, gaminau, o pagaminusi kaip kengūra aplink šokinėjau su fotoaparatu ir galiausiai... keliant nuotraukas į loptopą ištryniau. Buvau perpykusi ant savęs, kad esu tokia žiopla. Na, bet niekas nekaltas. Reikia vėl darbuotis.
Šį kartą dalinuosi labai skania sriuba, kuri man ir mano šeimai patinka labai.

8 asmenims, apie 40 min.

250 gr. rūkytų vištienos skilvelių,
1 svogūnas,
1 morka,
šlakelis aliejaus,
2 skiltelės česnako,
1/2 stiklinė išmirkytų perlinių kruopų,
3 bulvės,
3 l. vištienos sultinio arba vandens,
3 rauginti agurkai,
2 šaukštai pomidorų padažo,
2 lauro lapai,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite  smulkintus svogūnus. Sudėkite smulkintus česnakus ir morkas, kepinkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės. Suberkite išmirkytas ir nusausintas perlines kruopas ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite bulves smulkintas ir dar pakepinkite šiek tiek. Supilkite sultinį, sudėkite lauro lapus ir virkite, kol sultinys užvirs. Sudėkite vištų skilvelius ir ant silpnos ugnies virkite, kol kruopos ir daržovės išvirs.
Pabaigoje sudėkite smulkintus raugintus agurkus, įpilkite šiek tiek skysčio nuo agurkų ir pavirkite 2- 3 min.  Paragaukite. Berkite druskos, pipirų, sudėkite pomidorų padažą ir pavirkite kelias minutes.
Tiekite su duona.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...