Monday 26 February 2018

22 savaitė.Braškių-avokado-špinatų salotos.

           Kad ir kaip visur lėktume, skubėtume, visvien turime surasti laiko prisėsti ir ramiai atsipūsti. O aš mėgstu neskubėdama valgyti ir pasimėgauti kiekvienu kąsneliu. Puikus laikas man pabūti su mano mintimis.
            Savaitgalis buvo puikus, spėjome ir pabuvoti vieno gražaus berniuko pirmame gimtadienyje, ir su šeima ramiai pasibuvome, ir sau laiko turėjau... Žodžiu puikiai praleistas laikas.
             Tiesa, noriu pasigirti, kad mano darbai publikuojami ir angliškame kulinariniame žurnale, kuris ir dar visai neblogai sumoka :P 
              Na prisigyriau, prisimaiviau, tad pristatau jau 22 salotų savaitę ir joje puikuojasi labai skanios salotos. Rekomenduoju išbandyti.
   
                 4 asmenims, laikas 10 min.

100 gr. špinatų lapelių,
10 braškių,
1 avokadas,
1/4 svogūno ( dėjau svogūno laiškų baltąją dalį),
1 nedidelė saujalė graikinių riešutų,
50 gr. feta sūrio,
Padažas:
4 šaukštai balzamiko acto,
1 šaukštas aliejaus.

    Padažui sumaišykite aliejų su actu ir atidėkite į šoną.
Špinatų lapus nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Avokado minkštimą supjaustykite riekutėmis arba kubeliais. Svogūną supjaustykite žiedais. Braškes supjaustykite ketvirčiais, o riešutus - susmulkinkite.
      Į lėkštes dėkite špinatų lapus, avokadus, svogūno žiedus, berkite braškes ir riešutus, užberkite susmulkinta feta. Apliekite padažu ir skanaukite.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...