Tuesday 2 January 2018

Keksiukai su dešrelėmis.

Paprastas, skanus reikalas, kai nori kažko skanaus ir neįkyraus skonio. Nedesertinis, bet su dešrele... Kadangi mano vaikai rytoj jau pradeda eiti į mokyklą, tad šie keksiukai puikus patiekalas į užkandžių dėžutę. Valgomi tiek šilti, tiek šalti. Patogu valgyti pasiėmus į rankas, nereikia jokių lėkščių, šakučių ir peilių, užtenka tik kavos puodelio arba arbatos...

10 vnt., laikas 30-40 min.

400 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
200 ml. pieno,
150 ml. aliejaus,
4 šaukštai cukraus,
1/3 šaukštelio kajeno pipirų,
1 šaukštelis dž. baziliko,
1 sauja tarkuoto fermentinio sūrio,
4 pieniškos dešrelės,
žiupsnelis druskos.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, pipirus, baziliką ir druską.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, pieną, aliejų ir cukrų. Pamažu įplakti miltų masę.
Į tešlą įmaišykite tarkuotą sūrį.
Dešreles supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Į metalines keksiukų kepimo formas dėkite keksiukų popierines formeles, berkite dešreles ir užpilkite tešla.
Kepkite 180 C. temp.orkaitėje  apie 30 min.arba, kol keksiukai gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs.
Patartina ilgai nekepti, kad neišsausėtu.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...