2018 m. sausio 3 d., trečiadienis

14 savaitė.Avokado - fetos salotos.

Šios salotos labai paprastos ir labai skanios, o svarbiausia - sveika. Ingredientus galite  dėlioti pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį. Svarbiausias čia yra užpilas, kuris salotas pakylėja iki kito lygmens.
Tai puikus priešpiečių ar pavakarių patiekalas, bet tiktu ir pietums.
Tad šios salotos įtrauktos į salotų savaitę.

1 porcija, laikas: 10 min.

1 sauja špinatų,
1 avokadas,
1 pomidoras,
1 gabalėlis feta sūrio,
1 šaukštas citrinos sulčių,
50 ml. alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai maistinio acto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,

Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Sudėkite į lėkštę.
Per pusę perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką ir visą avokadą šaukšto pagalba išimkite iš vaisiaus žievės. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtu.
Sudėkite į lėkštę smlkintą pomidorą, sulaužytą fetos sūrį. Užberkite druskos ir pipirų.
Alyvuogių aliejų, actą ir cukrų išmaišyti kartu ( kad cukrus ištirptu) ir užpilti ant salotų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Karališki baltojo šokolado keksiukai.

Šiuos keksiukus kepiau į vaikų mokyklą, kai šventėme karališkas vestuves. Buvo greitai išpirkti ir išgirti, tad drąsiai dalinuosi recep...