Tuesday 2 January 2018

Tobulai skanus nekeptas sūrio pyragas.

Šis pyragas yra geriausias variantas, kai draugai praneša, kad užsuks į svečius, o tau labiau norisi pailsėti, o ne sukiotis virtuvėje ruošiant vaišes. Čia toks pliusas. O dar vienas pliusas yra tas, kad produktų nereikia daug, o ir jų galite rasti savo spintelėje geriau paieškojus. Toks buvo ir mano tortukas sumeistrautas greitai iš to, kas buvo namuose.
Skanu, lengvai paruošiama ir nereikia daug produktų.

100 gr. sviesto,
200 gr. sausainių,
600 gr. maskarponės sūrio,
300 gr. grietinėlės  35 proc. riebumo,
1 šaukštas žalatinos granulių,
2 šaukštai Damų likerio ( nebūtina),
100 gr. cukraus pudros,
kelios uogos papuošimui.

Sausainius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų ir išmaišykite su lydytu sviestu. Sausainių mase išklokite torto formos dugną.
Želatina užpilkite vandeniu ir išbrinkykite.
Maskarponės sūrį išsukite su likeriu ir cukraus pudra.
Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir sumaišykite su maskarponės kremu.
Išbrinkytą želatiną ištirpinkite vandens garų vonelėje ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Supilkite ištirpintą ir atvėsintą žalatiną į maskarponės - grietinėlės kremą ir išmaišykite.
Sūrio ir grietinėlės masę sukrėskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Išėmus iš šaldytuvo puoškite uogomis.


Aš gaminau iš pusės normos, tad gavosi mažutis.

2 comments:

  1. Sveiki :-) o koks tortines dydis va sito is puses normos?

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...