Tuesday 5 December 2017

Silkių sumuštiniai su pievagrybiais.

Vis mažiau ir mažiau laiko lieka iki gražiausių metų švenčių. Nereikia nė žiūrėti į kalendorių, užtenka žvilgtelti į fb. ir supranti: tuoj šventės. O suprantu aš iš to, kad visi aplink dalinasi silkių receptais. O jų šiemet įvairių kaip niekada.
Visi laksto, skuba, perka, nes dabar tas vadinamas pirkimo metas, kai visi grįžta namo su dovanomis, dovanų pakavimo popieriumi ar eglutės žaisliukais. 
O aš ką? O aš rami, nes ir dovanos supirktos jau, ir pakavimo popierius paruoštas, ir eglutė prie židinio stovi ( vis dar...). 
Kitą savaitę universitete kalėdinė šventė, tad mano dėstytoja įpareigojo manę atnešti savo keptų keksiukų, kiti vėl kokių nors skanumynų, kai kas - gitarą...Žodžiu bus smagu.
O šiandien grįžusi iš to pačio universiteto susimeistravau sumuštinukus. Ir kas sakė, kad silkė tik mišrainės pavidale turi būt? A? Pas manę pavyzdžiui bus tokie sumuštinukai. Darbo nedaug ( ir taip turėsiu ką veikti tą dieną ), skonis geras ir nenuvalkiota, kaip kai kurios mišrainės su silke, kurios keliauja iš šeimos į šeimą...

500 gr. pievagrybių,
200 gr. silpnai sūdytos silkės filė,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 riekės kvadratinio batono,
šiek tiek druskos,
šiek tiek maltų pipirų.

Batono riekeles paskrudinkite orkaitėje iki lengvai pagels.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pievagrybius nuvalykite ir susmulkinkite. Dėkite į keptuvę ir ant stiprios ugnies pakepinkite iki apskrus. Berkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Grybus sudėkite lygiomis dalimis ant skrudinto batono riekelių, užberkite pipirų maltų šiek tiek ir ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius silkės filė.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...