Tuesday 5 December 2017

10 savaitė. Traškios kopūstų salotos.

Mėgstu rytus, kada dar visi aplink miega, o aš iš viršaus nusileidžiu į virtuvę, užsikaičiu arbatinį, užsiplikau kavos ir mėgaujuosi ramybe. Tada būnu nepikta, darbinga...
Gera, kai nereikia niekur skubėti, kai ramiai galiu išgerti kavą, praversti naujienas, ramiai paruošti pusryčius šeimai.
Kol ryte gėriau kavą ir varčiau kulinarinius klodus, akys užkliuvo už vieno recepto. Sudomino. Išbandžiau. Patiko, tas trakšt, trakšt garsas...

500 gr. baltagūžio kopūsto,
1 paprika,
1 citrina,
1 morka,
1 čili pipiras,
2 šaukštai dž. spanguolių,
3 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas cukraus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų maltų.

Kopūstą ir papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, morką sutarkuokite burokine tarka.
Spanguoles nuplaukite ir nuvarvinkite.
Nutarkuokite citrinos žievelę, o sultis - išspauskite.
Čili pipirą susmulkinkite.
Į kopūstus berkite smulkintas paprikas, morkas, čili, spanguoles, citrinos žievelę. Berkite druskos ir pipirų.
Aliejų sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis ir užpilkite ant salotų.
Palikite 20 minučių skoniams susimaišyti ir skanaukite.
Laikomos šaltai, gali būti tinkamos naudoti iki 4 parų.

Receptas su mano pakeitimais šiokiais tokiais rastas Skanūs receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...