Tuesday 5 December 2017

Burokėlių keksiukai su sūrio kremu.

Dėka gerosios blogerių elfės Viktorijos iš Receptų medis tinklaraščio šiemet ir aš pirmą kartą dalyvauju Kalėdų senelis slapukas 2017. Dovanėlė jau nupirkta, supakuota ir tuoj, tuoj iškeliaus pas man išrinktą akcijos dalyvę.
Trepsiu kojom ir jaudinuosi ar patiks dovanėlė. Skaičiau apie šį žmogutį, sekiau jos tinklaraštį, perskaičiau kuo domisi, ką mėgsta, o ko ne...Dabar iki švenčių nekantrausiu kaip ten viskas.
Ačiū Viktorija, kad surenki mus į tokį gražų retelį ir mes pradedame tikėti Kalėdų stebuklais.
Labai mėgstu vaikščioti po knygynus ir rinkti knygas, ne sau, o kitiems. Ir pas manę kulinarinių knygų kaupiasi ir kaupiasi, bet šios knygos man liga kaip ir gražūs indai. Dažnai pasvajoju apie laisvas valandėles virtuvėje, kai niekas nesimaišo ir aš gaminu, išbandau naujienas. Paskutiniu metu neišbandžiau nieko naujo, viskas buvo ruošiama tai, ką seniai visi žino ir moka.
Kaip ten sako : kaip valgai, taip ir atrodai... Laimė, kad kepiniai mūsų namuose retas svečias ir svarstyklių skaičiukai visai negąsdina. Aišku, būna dienų, kad ieškai spintelėje kažko skanaus prie kavos, bet tai būna retai. Ir kaip aš juokauju : geriausias tortas - mėsa :)

Šie keksiukai buvo atradimas, kuris maloniai nustebino. Niekada nemaniau, kad burokėliai kepiniuose taip puikiai tinka ir net nesuprasi, kad jie ten yra.  Šie buvo kepami mokyklai, bet vieną nukniaukiau paragavimui :) Teks ir sau išsikepti su burokėliais, tik gal kitame pavidale.
Keksiukai gavosi minkšti, drėgni ir labai skanūs.
Puošti galite kaip jums patinka arba visai nepuošti, čia jau kiekvieno asmeninis reikalas.

450 gr. miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
50 gr. kakavos,
100 gr. šokolado,
100 gr. cukraus,
2 kiaušiniai,
200 ml. pieno,
75 ml. aliejaus alyvuogių,
3 burokėliai,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. temp.
Pasiruošiame keksiukų formeles ( visada popierines keksiukų formeles dedu į metalines keksiukų formeles tinkamas kepti orkaitėje).
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską, cinamoną ir išmaišome.
Kitame dubenyje sutarkuotus su smulkia tarka burokėlius sutriname trintuvo pagalba. Dedame likusius produktus ir viską gerai išmaišome.
Palaipsniu vis pamaišant suberiame miltų masę ir viską gerai išmaišome.
Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 25 min., kol gražiai iškyla ir paruduoja. Ar iškepė, patikriname medinio smeigtuko pagalba.
Kai atvės, puošiame kremu.

Kremas:

350 gr. persijotos cukraus pudros,
400 gr. grietinėlės sūrio
100 gr. kambario temp. sviesto,
1 šauktas citrinos sulčių.

Elektriniu plaktuvu išsukti sūrį, sudėti sviestą, citrinos sultis supilti ir išplakti iki vientisos masės. Suberti cukraus pudrą ir plakti, kol masė tolygiai pasiskirstys ir taps vientisa.
Konditerinio švirkšto pagalba kremą uždėti ant atvėsusių keksiukų.
Papuoštus keksiukus dėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtu.







No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...