Thursday 5 October 2017

Tunu ir pupelėmis įdaryti pomidorai.

Pagalvojau, kad geriau vienas bet geras receptas per mėnesį, nė kasdien tokie šiaip sau...Gerai sugalvojau? Noriu ir nuotraukų prasme patobulėti ir skonių... O kai kasdien publikuoji savo receptus, tai ir nuotraukų neišgauni normaliai, ir nesigauna kaip norisi...Žodžiu nuo šiol rečiau, bet kokybiškiau ir tik tada, kai viskas liesis per kraštus.

Šis patiekalas puikiai tinkamas pusryčiams ar lengvai vakarienei...O gal ir pietums net?
Skanu, sotu, greita...
Vaišinkitės.
6 dideli pomidorai,
2 skardinės tuno,
1 stiklinė virtų pupelių,
3 skiltelės česnako,
1 sauja svogūno laiškų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
krapų,
druskos,
pipirų,
citrinos sulčių pagal skonį.

Pupeles pamerkiame iš vakaro ir išverdame.
Nupjauname pomidorų viršūnes ir išskobiame.
Svogūno laiškus susmulkiname kartu su česnaku ir sumaišome su tunu bei virtomis pupelėmis, pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis ir aliejumi. Išmaišome.
Prikemšame pomidorų vidų, užberiame smulkintais krapais ir tiekiame ant skrudintos duonos riekutės.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...