Thursday 5 October 2017

Juodas keksas su juodomis pupelėmis.

Blogo rašymas yra toks geras dalykas, kad atrandu naujus skonius, spalvas, kvapus...
Realybėj gal niekada nebūčiau prisivertusi iškepti šio gėrio, bet kai  rašai apie maistą, esi priversta ieškoti naujų skonių, kad būtum įdomus savo skaitytojams, sekėjams...
Niekada nebuvau ragavusi juodųjų pupelių ir nežinojau apie jų egzistavimą net. Kai perskaičiau receptą savo fb. paskyroje merginų klausiau: kur galėčiau rasti tokių? Atskriejo keli atsakymai ir šiandien pasišokinėdama ėjau pirkti...Vienoj parduotuvėj - nėra, kitoj - nėra, trečioj... Teko važiuoti į didelį pc ir ten ieškoti. Radau, bet tik konservuotas. Pasiėmiau ir į ateitį, nes nu mažu kas...
Valgant šį pyragą net nepagalvotum, kad jis kažkoks kitoks: su pupelėm, be miltų...Drėgnas, sunkus, sotus ir šokoladinissssss...
Pabandykit, būtinai, būtinai...
p.s. jei rasite ne konservuotų juodųjų pupelių, pirkit jas ir išsivirkite pačios.

3 kiaušiniai,
2 bananai ( gerai sunokę),
1 stiklinė cukraus,
1 skardinė konservuotų juodųjų pupelių,
5 šaukštai kakavos,
cukraus pudros apibarstymui.

Pupeles nuplauname ir nuvarviname.
Sudedame į trintuvą kartu su smulkintais bananais ir sutriname iki vientisos masės. Pupelės turi gerai susimalti iki tyrelės masės, jokių gabaliukų.
Beriame cukrų, kakavą, mušame kiaušinius ir dar kartą sutriname viską.
Kepimo skardą ( nedidelę) ištiesiame kepimo popieriumi. Pilame masę ir kepame 190 C. temp. apie 40 min.
Atvėsunus apiberiame cukraus pudra.


Idėja rasta pas draugus internete.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...