2017 m. spalio 7 d., šeštadienis

Kaimiškas kotletas su grybais.

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines. Mes namuose jau šildymą įsijungiame laikas nuo laiko, o kartais vakarais ir židinį.
Nors oras ne iš šiltųjų, gamta graži, mirga marga visokiomis spalvomis.
Tuoj pas mus prasidės Kalėdinių dainų klausymas, parduotuvėse vitrinos papuoštos eglutėmis ir visi lauksime šv. Kalėdų. Jau pamažu pildau dovanų sąrašą, apgalvoju meniu... Žinau, dar toli visa tai, bet man patinka paplanuoti šiek tiek į priekį. Didesni darbai prasidės lapkričio viduryje, o dabar dar mėgaujuosi rudeniu.
Dalinuosi paprastu ir sočiu patiekalu.
Juk būna tokių dienų, kai norisi be galo paprasto maisto, kurį valgei vaikystėj svečiuose pas močiutę?
Man būna tokie momentai, kai pasiilgstu paprastų kotletų ir šalia burokėlių salotų...
Senas, geras, laiko patikrintas receptas.

500 gr. maltos mėsos ( naudojau kiaulieną),
2 kiaušiniai,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
5 pievagrybiai,
1 riekelė baltos duonos,
1 st. džiuvėsėlių,
aliejaus kepimui,
druska,
pipirai.
Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspausta duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską ir pipirus ir gerai išminkome.
Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.
Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus.
Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame džiuvėsėliuose.
Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepiname gerai.
Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes.
Valgėme su burokėlių salotomis.
p.s. galima naudoti ir miško grybus, bus skaniau.
Man gavosi šeši nemaži kotletai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.