2017 m. rugpjūčio 23 d., trečiadienis

Mielinės bandelės su mėsa.

Atostogų metas...Todėl prireikė patiekalo, kurį būtu galima nusinešti į parką piknikui. Aišku visokie keksiukai su kremais atkrenta, sumštiniai irgi. 
Tad sugalvojau pažaisti su mieline tešla ir iškepti bandelių.
Jos puikiai susivalgo gamtoje arba namuose su sultiniu.
Iš tikro, šis receptas paimtas iš beliašų temos, bet aš juos paverčiau bandelėmis.
O jūs darykite, kaip jums patogiau.

200 ml. pieno,
40 gr. mielių ( naudojau šviežias),
1 šaukštas cukraus,
1 kiaušinis,
500 gr. miltų,
1 šaukštelis druskos,
7 šaukštai aliejaus.

300 gr. faršo,
1 kiaušinis,
4 pievagrybiai,
2 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų.

Aliejaus kepimui.



Pieną pašildykite iki kambario temperatūros, jame išmaišykite cukrų ir mieles. Įmaišykite kiaušinį.
Sausus produktus sumaišykite. Supilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite.
Nepadauginkite miltų, tešla turi būti minkšta.
Pabarstyti miltais ir padėti šiltoj vietoj kilti.
Kol tešla kyla, pasiruošiame įdarą.
Į faršą mušame kiaušinį, beriame tarkuotus pievagrybius, druską ir pipirus, įspaudžiame česnako ir gerai išmaišome.
Po valandos, kai tešla pakils gerokai, ją išminkykite.
Ant stalo paberkite miltų, atgnybkite nedidelį gabaliuką tešlos ir iškočiokite.
Į tešlos centrą dėkite faršo ir suformuokite bandelę.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite bandutes, kol gražiai apkeps ir vidus bus iškepęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.