2017 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

Vanilinis keksas.

Paprastas, bet labai geras keksas, pagamintas iš to, kas buvo namuose.
Šis keksas labai greitai susivalgė ir teko vėl kepti, ir vėl...
Vyras net pajuokavo: tai kur pirkai tokį skanų keksą???

Keksas drėgnas, skanus, turtingas skoniu.
Rekomenduoju išsikepti savaitgalį ir suvalgyti gamtoje.

4 kiaušiniai,
200 gr. cukraus,
400 ml. grietinėlės,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
500 gr. miltų,
1.5  šaukštelio kepimo miltelių,
4 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai kakavos,
2 šaukštai aguonų.

Glaistui:
3-4 šaukštai cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
keli lašai maistinių dažų.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. temp.
Kiaušinius ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilame grietinėlę ir gerai išmaišome. Supilame aliejų ir viską išmaišome iki vientisos masės.  Beriame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome gerai.
Kepimo skardą pabarstome miltais ir supilame 2/3 dalis tešlos.
Beriame ant jos kakavos sluoksnį.
Į likusią dalį tešlos supilame aguonas ir gerai išmaišome. Supilame tešlą ant viršaus.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 40 min.arba, kol ištraukus medinį pagaliuką, jis bus sausas.
Atvėsiname kai iškeps.
Glajui visus produktus sumaišome ir apliejame atvėsusį keksą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.