Wednesday 16 August 2017

Lietiniai su krevetėmis.

Šie blyneliai turbūt labiau tiktu tingiems savaitgalio pusryčiams, kai norisi palepinti antrąją pusę.
Juk kartais smagu pradžiuginti savo mylimus žmogiukus iš ryto? Ar ne?
Šį kartą aš gaminau blynus su labai skaniu įdaru.

150 gr. speltos miltų,
50 gr. kukurūzų miltų,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštelis kakavos,
1.5 st. vandens,
žiupsnelis smulkintų krapų ( nebūtina).

Įdaras:
 150 gr. pievagrybių,
200 gr. virtų krevečių,
1 poras,
druska,
pipirai.

Miltus sumaišyti su kakava.
Supilti aliejų ir vandenį ir plaktuvo pagalba išplakti skystoką tešlą. Tešla turi būti be gumuliukų. Jei tešla per tiršta, dapilkite vandens.
Suberkite smulkintus krapus ir gerai išmaišykite.
Pilame tešlą į įkaitintą keptuvę, kuri šiek tiek patepta riebalais ir sukojame į visas puses, kol tešla tolygiai po visą keptuvę. 
Kepame po 1 min. iš abiejų pusių.
Įdarui nedideliame aliejaus kiekyje apkepiname smulkintus žiedeliais porus, dedame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, pakepiname iki suminkštės ir gražiai iškeps. Dedame virtas krevetes, beriame pagal skonį druskos ir pipirų, ir pakepiname, kol krevetės pašils.
Įdarą dedame ant lietinio ir susukame pagal norą.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...