Tuesday 15 August 2017

Lietiniai su krabų lazdelėmis.

Pats didžiausias malonumas yra daryti tai, ką kitų nuomone tu daryti nesugebėsi.
Ech...nemokėjau kepti lietinių, bet dabar, po tiek praktikos, manau jau ir nematydama iškepčiau.
Ir kai vyrui užsiminiau, kad bus lietiniai, žmogus nuoširdžiai apsidžiaugė, nes aš juos per gyvenimą tik kelis kartus kepiau. Dabar tai tikrai bus dažniau šypt.

Tešlai:
200 gr. miltų,
2 kiaušiniai,
450 ml. pieno,
2 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
200 gr. krabų lazdelių,
100 gr. pievagrybių ar kitokių grybų,
1 nedidelis svogūnas,
100 gr. fermentinio sūrio,
pipirai,
druska.

Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, druską. Įpilkite pieną ir aliejų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą pusei valandos.
Įkaitinkite gerai keptuvę. Aliejumi lengvai ištepkite keptuvę ir pilkite nedidelį samtuką tešlos, pasukinėkite keptuvę į visas puses, kad tešla pasiskirstytu po visą keptuvę.
Kepkite apie 30 sek., kol blyno apačia gražiai pagels, apverskite ir vėl pakepkite iš kitos pusės iki geltonumo.
Iškepkite visus blynus.
Įdarui svogūną ir pievagrybius susmulkinkite. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepinkite svogūnus ir pievagrybius. Išimkite iš keptuvės, kad šiek tiek atvėstu. Berkite smulkintas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite.
Paruošto įdaro dėkite ant lietinio, susukite ir lengvai apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Tiekite su mėgstamomis salotomis.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...