Wednesday 16 August 2017

Lietiniai su kiaušiniu ir kumpiu.

Pamenu dar jaunystės laikais, kai pliurpdavau viename forume viena narė pasakodavo apie lietinius, kur viduryje blyno būdavo ne iki galo iškepęs kiaušinis. Oi kaip man baisiai šis reikalas atrodė...šypt.
Tai va, kaip ten sako: nespjauk į vandenį...
Tai va...Iškepiau pagal savę ir žinokit, man jie  patiko labiau, nė kokie desertiniai blynai :)

200 gr. grikių miltų ( naudojau Ekofrisa, nes jie kolkas man patinka labiausiai),
1 kiaušinis,
400 ml. vandens,
1 šaukštas aliejaus,
žiupsnelis druskos,
nedidelis pundelis krapų arba kitokių žalumynų.

Įdaras:
kiaušinių ( kiek bus blynų),
plonai pjaustyto kumpio arba dešros,
svogūno laiškų,
pipirų,
druskos.

Visus tešlos produktus sudedame į dubenį ir su plaktuvu išplakame iki vientisos masės. Neturi būti gumuliukų, o tešla skystoka.
Kepame blynus per visą keptuvę po 1 min. iš abiejų pusių.
Kiaušinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus tik iš vienos pusės. Kiaušinio nereikia iškepti iki visiško iškepimo, turėtu būti dar šiek tiek minkštas. Užberkite pipirų ir druskos.
Iškepusius blynus dedame į lėkštę. Į blyno centrą dedame žalumynus, kumpiuko griežinėlį ir uždėkite po kiaušinį.
Šonus užlenkite taip, kad matytusi viduryje kiaušinis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...