Monday 14 August 2017

Grybais įdarytos bulvės.

Vakar turėjau iššūkį...Sugalvojom sode pagrilinti dešrelių, oras puikus, nuotaika gera...Ir vaikai sugalvojo staigmeną: pasikvietė kiemo draugų būrelį. Užuot ramiai pasisėdėję šeimos ratelyje, turėjom suktis greit, kad visi būtu sotūs ir laimingi.
Atrodo pavyko. 
Šiandien spėjau nusipirkti voveraičių, tai tiek minčių buvo, kaip jas panaudoti, bet vaikai visus mano norus nustūmė šalin, pareikšdami savo norus.
Turim nuostabią vakarienę.
Skubu dalintis receptu ir nežinau kada pasirodysiu, nes turiu paruošti receptus žurnalui.

4 bulvės nemažos,
200 gr. šoninės rūkytos,
200 gr. grybų ( pievagrybius maišiau su virtom vovoreitėmis lygiomis dalimis),
1 svogūnas nedidelis,
druska,
pipirai,
krapai.

Bulves gerai nuplauname ir dedame į skardą, kepame 200 C. temp. apie 40 min.
Šoninę susmulkinti kubeliais ir apkepinti keptuvėje, kai atsiras riebalų sudėti smulkintus svogūnus ir pakepti kelias minutes. Kai svogūnai suminkštės sudėkite smulkintus grybus ir pakepinkite kelias minutes. Berkite pagal skonį pipirų ir druskos, išmaišykite.
Iškepusias bulves ištraukti iš orkaitės ir perpjauti pusiau ne iki galo.
Dėkite grybų įdaro, užberkite krapų smulkintų.
Tiekti iškart.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...