Tuesday 1 August 2017

Baltieji triufeliai.

Rytoj atskrenda mano geriausia draugė į svečius su savo dukra. Oi turėsim smagaus laiko kartu, pokalbių su taure vyno iki paryčių ir dar visko daug ,daug, daug... Tik oras, kad nesugadintu nuotaikos.
Žodžiu manęs nebus su naujais įrašais, bet po draugės viešnagės parsirasiu.

Šiuos triufelius radau senai kažkokiam maisto tiklalapyje, tad tik dabar atradau progą išbandyti.
Nesusilaikiau ir kelis nesulaukusi draugės suvalgiau.
Mmmm, kažkas nuodėmingo ir skanaus.
p.s.  bėja...visas koleges maisto tinklaraštininkes su blogerių diena. Ir aš jus myliu. ( šypt).

250 gr. balto šokolado,
100 gr.maskarponės sūrio,
100 gr. smulkintų žemės riešutų,
1 šaukštas balto romo.

Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite garų vonelėje.
Ištirpus šokoladui indą statykite į šaltą vandenį ir vėsinkite iki kambario temperatūros.
Į atvėsusį šokoladą dėkite sūrį ir plakite, kol sutirštės masė. Svarbu šokolado labai neatvėsinti, nes masė gali sušokti š gabaliukus. Įpilkite į masę romo ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę į šaldymui skirtą indą, paskleiskite tolygiai ir dėkite į šaldytuvą gerai atvėsti.
Keptuvėje sausoje pakepinkite riešutus.
Masei atšalus formuokite rutuliukus ( vis pašlapinkite rankas ) ir apvoliokite riešutuose.
Dėkite suformuotus triufelius dar kuriam laikui į šaldytuvą.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...