Monday 31 July 2017

Senovinė košelė ( tiršta grikių sriuba).

Šią tirštą sriubą nusižiūrėjau senai viename maisto tinklaraštyje ir prisižadėjau, kad kada nors išbandysiu...Na bandyti čia nieko nereikėjo, nes panašiai verdu košę grikių, bet komentoriai labai gyrė, tad galvoju: reikės pabandyti tokią sriubą - košę ir savo virtuvėje išvirti.
Aišku nieko mandraus nesitikėjau, bet...Labai soti sriuba, kurios  net neįveikiau to mažo dubenėlio.
Tai puikus patiekalas, kuris atstos ir sriubą ir antrą patiekalą. Ir beje...pigu :)

1 st. grikių kruopų,
1 šaukštas sviesto,
100 ml. grietinėlės,
2 l. vištienos sultinio,
krapų.

Į verdantį sultinį suberiame nuplautas kruopas ir išverdame. Gausis genėtinai tiršta.
Dedame sviesto, įpilame grietinėlę ir smulkintus krapus suberiame. Gerai išmaišome ir paverdame kelias minutes.
Aš dar truputį patryniau su trintuvu.
Ragaujame ir jei trūksta druskos- truputį įberiame.

Šaltinis:Lietuvos virėja.

2 comments:

  1. Kiek sultinio?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi žiopla, nepastebėjau, kad raidė nepasispaudė.Atleiskit man.Bus 2 l.sultinio.Jei gaminsite, prašom pasidalinti nuomone ar patiko.Ačiū.

      Delete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...