Sunday 2 July 2017

Pipirinis kepsnys.

Jau senai nekėliau receptų, nors ir gaminu kasdien. Tiesiog vis kažkur judam su šeima, vis kažką lankom...
Vakar buvome nuvažiavę prie krioklio...Kažkas didingo, gražaus, tik vandens nebuvo...Su vaikais nepabūgom net į patį viršų užlipti ir pasigėrėti vaizdu iš viršaus...Patiko.
Aišku kelionė buvo ilgoka, bet vaikai grįžę ilgai dalinosi įspūdžiais, o tai vadinasi buvo verta sukarti tokį kelią šypt.

Šiuos kepsnius radau jau senai pas Ernesta bloge ir vis žadėjau išbandyti...Vakar pagaliau prisiruošiau. Ernesta naudojo jautienos sultinį, o aš keičiau vištienos sultiniu. Buvo skanu ir dar tikrai kartosim jį.
Mėsa gavosi sultinga, minkšta, o garnyrui naudojau daržoves.

4 nedideli kiaulienos sprandinės kepsnių,
daug maltų pipirų,
druska pagal skonį,
0.5 st. sultinio ( naudojau vištienos ),
2 nedideli svogūnai,
3 šaukštai grietinėlės,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai brendžio,
2 šaukštai sviesto.

Kiaulienos kepsnius nuplauti, nusausinti ir šiek tiek pamušti. Apiberti druska ir gausiai pipirų. Leiskite pasimarinuoti ( aš laikiau kelias valandas ).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepsnius. Kepkite po 3 - 4 min. iš kiekvienos pusės arba, kol gerai iškepa. Iškepusius išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai.
Išpilkite visus riebalus ir keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite brendį. Vėl statykite keptuvę ant viryklės ir pavirkite apie 30 sek., kol brendis nugaruos.
Supilkite sultinį ir truputį pavirkite. Paragaukite ar netrūksta prieskonių.
Supilkite grietinėlę ir pavirkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
Padažą tiekite užpylę ant kepsnių.


Idėja iš Baking Secrets.lt.







No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...