Sunday 2 July 2017

Sviestinės bandelės - Kruasanai.

Kruasanus gaminau jau ne kartą ir receptų galite rasti mano fb. puslapyje tikrai.
Tai puikus pusryčių pasirinkimas jeigu netingėsite iš anksto jų pasigaminti. Galima valgyti vienus, o galima ir su pasirinktu įdaru. Darbo nėra daug, tik rašant atrodo, kad darbo ohoooo kiek daug.

250 ml. šalto pieno,
125 ml. verdančio vandens,
750 gr. miltų ( gali ir daugiau prireikti ),
50 gr. cukraus,
250 gr. šalto sviesto,
1 šaukštas mielių sausų,
1 šaukštelis druskos.

         Šaltą pieną sumaišome su verdančiu vandeniu ir cukrumi. Miltus sumaišome su druska ir mielėmis bei suberiame į pieno mišinį. Suminkome minkštą, gana lipnų tešlos rutulį, įdedame į dubenį išteptą aliejumi, apdengiame maistine plėvele ir valandai pastatome į šaldytuvą.
         Sviestą užtarkuojame ant didelio maistinės plėvelės lapo ir rankomis suformuojame kvadratą (maždaug 20x20cm dydžio), apdengiame kitu plėvelės sluoksniu ir pusvalandžiui pastatome šaltai, kad sviestas tokia forma ir sustingtų.
       Atšaldytą tešlą ant miltuoto stalviršio iškočiojame į stačiakampį (maždaug 50x20cm), per vidurį dedame sustingusio sviesto lakštą ir iš abiejų pusių jį užklojame tešla. Pradedant nuo vidurio, kad tolygiai pasiskirstytų sviestas, tešlą iškočiojame iki jos buvusio dydžio, kelis kartus perlenkiame, suvyniojame į plėvelę ir valandai pastatome į šaldytuvą.
       Po valandos, tešlą ištraukiame ir iškočiojus stačiakampį, sulankstome tokiu pačiu principu kaip anksčiau. Vėl padedame į šaldytuvą. Pastarąjį žingsnį, kas valandą, pakartojame dar tris kartus.
       Paskutinį kartą, sulankstytą tešlą peiliu padaliname į tris lygias dalis (kol su viena tešlos dalimi dirbame, kitos ilsisi šaldytuve), iškočiojame maždaug 4mm storio skritulius ir padaliname juos į trikampius.
        Kiekvieno trikampio  plačiąją dalį, per vidurį šiek tiek įpjauname peiliu ir susukame ragelius. 
       Paruoštus pyragėlius išdėliojame ant padėklo, aptepame paplaktu kiaušiniu, apdengiame maistine plėvele ir 10-12 valandų laikome šaltai. Ištraukus iš šaldytuvo, dar apie valandą pakildiname kambario temperatūroje.
    Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 C. temp , nedelsiant temperatūrą sumažiname iki 200 C. temp. ir kepame apie 10 minučių, temperatūrą sumažiname iki 180 C.temp. ir dar pakepame, kol pyragėliai tolygiai paruduoja.
         Kaip gaminti, galite pažiūrėti čia .


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...