Wednesday 28 June 2017

Apelsininis aguonų pyragas.

Ar gali kas būti blogiau nė visą dieną pliaupiantis lietus???
Gali. Nevykusios nuotraukos. Labai ilgai kaupiausi vienam receptui ir šiandien išbandžiau. Skonio prasme receptas buvo tobulas, o va nuotraukos... Bet aš nenurimsiu, būtinai dar gaminsiu ir jums parodysiu.

Šio pyrago receptą radau sename, berods 2008 m. Virtuvės paslaptys žurnale, tik aš nedėjau ant viršaus apelsino žievelių sirupe.
Gavosi toks paprastas , drėgnas ir skanus pyragiukas, kuris greit buvo suvalgytas prie kavos ir ne tik... 

200 gr. cukraus,
200 gr. sviesto,
3 kiaušiniai,
50 gr. aguonų,
1.5 st. miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 apelsinai.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną įmaišome kiaušinį. Beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
Beriame nuplikytas aguonas, nutarkuotas apelsino žieveles ir išspaustas apelsinų sultis supilame. Viską gerai išmaišome.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
Kepame 180 C.temp. apie 45 min. arba , kol iškepa.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...