Tuesday 18 July 2017

Apelsininė kiauliena.

Iš tikrųjų nemoku žodžiais apsakyti, koks tai skanus, nuostabus ir greitai pagaminamas patiekalas.
Man tai buvo tobula vakarienė.
Gaila, to kvapo, skonio nemoku perteikti nuotraukuose, bet tikiu, kad jūs išbandysite tai savo virtuvėje.
Šiam patiekalui daug produktų nereikia, o ko reikia manau pas visus namuose jų galima bus rasti.
Tad dalinuosi puikiu receptu, o jūs gal rytoj pagaminsite savo namuose.

600 gr. kiaulienos nugarinės,
4 apelsinai,
druska, 
malti baltieji pipirai,
sviesto.

Kiaulieną supjaustome norimo dydžio riekelėmis, lengvai pamušame.
Keptuvėje ištirpiname gabaliuką sviesto ir apkepiname mėsą iki gražios auksinės spalvos.
Du apelsinus nulupame ir nurenkame kruopščiai baltas pertrvarėles ir susmulkiname.
Kai mėsa iškeps į keptuvę prie mėsos pilame iš dviejų likusių apelsinų išspaustas sultis, beriame druska ir pipirus. Kepame ant stiprios ugnies apie 10 min. vis pamaišant.
Kai kiauliena jau būna iškepusi, dedame smulkintus apelsinus ir vis pamaišant patroškiname pora minučių, kol padažas sutirštės.
Valgome su pasirinktu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...