Monday 17 July 2017

Aštrūs kalmarai.

Savaitgalis buvo tingus ir šiltas...Draugai aplankyti, parkai išmaišyti ir maisto minimaliai gaminta...O šiandien taip sunku buvo įsijausti į pirmą savaitės dieną.
Ir kai už lango saulė žeme ritinėjasi nuo ryto, tai taip ir norisi dumti kur akys mato...O vėliau taip nesinori ilgai stovėti prie puodų, jau geriau sode ledus valgyti.
Aišku, teko gaminti valgyti, tik ne tiek, kiek planavau...Bet užtat labai greitai ir skaniai.

5 kalmarų tubelės nemažos,
1 svogūnas,
1 morka,
150 ml. grietinėlės,
druska,
pipirai,
malta aitri paprika,
svogūno laiškai,
3 šaukštai sviesto.

Kalmarus nuplauname  ir 5 min.paverdame. Atvėsiname. Supkaustome nedideliais gabaliukais. Beriame druska, pipirus ir aitrios paprikos miltelius ir su rankomis išmasažuojame gerai ( kuo daugiau paprikos miltelių- tuo aštriau, tad rinkitės pagal skonį).
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną, tarkuotą morką. Dedame kalmarus ir ant silpnos ugnies troškiname 15 min. Kai daržovės ir kalmarai suminkštėja, pilame grietinėlę ir dar patroškiname kelias minutes.Suberiame smulkintus svogūno laiškus. Beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
Valgėme su ryžiais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...